Zhongshan xiangming hardware products co. LTD

Ytbeläggning av produkter för precisionsgjutning av rostfritt stål

Släpp tid: 2020-05-26 17:11:12  träffar: 8

Generellt för olika metoder finns det torra och våta metoder, kemtvätt är användning av rengöring av skottblåsningsmaskiner, våtrengöringsmetoder är mer elektrohydraulisk sandborttagning, hydraulisk sandborttagning, vattensandborttagning.

1. Kemtvätt

Kemtvätt inkluderar friktionsrengöring och sprängning och rengöring av skott. Det främsta skälet är att friktionsrengöringseffektiviteten är låg och effekten är dålig. Den så kallade kemtvättmetoden avser vanligtvis sprängning av skott, rengöring av skott. Shot peening är en process där tryckluft används som en kraft för att spraya stålskottet i arbetsstyckets yta med en snabbare hastighet för att ta bort skräp från gjutningen. Skotspenning är flexibel och ett effektivt komplement till sprängning av skott. Skottblästring är användning av sprängmaskin för att spruta stålskott för att rengöra ytföroreningarna från gjutning.

2. Våtrengöring

Elektrohydraulisk sandrengöring är att rengöra skalet under verkan av elektriskt tryck, dess grundprincip är den elektrohydrauliska påverkan, användningen av högtryckspulsgasutmatning genom den speciella elektroden i vattnet, vilket ger en stor vätskekraft. Eftersom diverse på ytan av precisionsgjutning skiljer sig från metallens vibrationsfrekvens erhålls syftet med sandrengöring.

Hydraulisk sandrengöring är en metod för sandrengöring med hjälp av högtrycksvatteninmatning med högtrycksvattenpump, bildar en högtrycksstråle genom munstycket i sprutpistolen och skjuter till form sand och sandkärna på ytan av gjutningen.

Rengöring av vattensand är att lyfta de sandbärande precisionsgjutningsprodukterna med en viss temperatur i poolen, och vattnet i den varma sandformen och sandkärnan värms upp och förångas. När indunstningen och ångan av vatten värms kontinuerligt kommer trycket att fortsätta öka och sandformen och sandkärnan kommer att öka " kollaps " och faller av från ytan och inre håligheten hos gjutningen, för att uppnå syftet med sandrengöring.


Tidigare: No

Nästa: Flera tekniska kännetecken för ...